Foliedruk

Om je boek, catalogus of magazine extra te laten opvallen kan je ervoor kiezen om op het cover gebruik te maken van foliedruk. Dit wordt vaak gedaan om bepaalde woorden of afbeeldingen te accentueren waardoor ze extra goed zichtbaar zijn.
Om folie op de cover te zetten is er een stempel nodig. Hoe kleiner het oppervlak van de stempel, hoe lager de kosten zullen zijn.
Folie kan ook in het binnenwerk geplaatst worden, maar dit is niet gebruikelijk.

Mogelijkheden van foliedruk

Veel gebruikte folie kleuren zijn: zilver en goud maar andere kleuren zijn ook verkrijgbaar. Er zijn glanzende en matte varianten.

Folie kan boven of onder het laminaat. Het voordeel van boven het laminaat is dat je meer een eigen uitstraling behaald. Je kan bijvoorbeeld glans folie op mat laminaat zetten, waardoor het meer zijn glans behoudt. Een nadeel is dan wel dat het folie gevoeliger is voor beschadigingen, of krassen. Als het folie onder het laminaat zet, dan krijgt het hetzelfde uitstraling als het laminaat, maar is het folie wel beschermd tegen beschadigingen. Tussen deze opties zit geen prijsverschil.

Foliedruk in het drukbestand

Voor de aanlevering van het drukbestand dien je een apart cover bestand aan te leveren voor het foliedruk.
Je drukbestand heeft hetzelfde formaat als het bestand van het cover zelf. En je geeft met een 100% PMS kleur (maakt niet uit welke kleur), de te drukken foliedruk onderdelen aan.

Klik hier om een voorbeeld te bekijken van een magazine met foliedruk het cover.

publicatiedatum: 26 februari 2018laatst gewijzigd: 25 april 2018


One Reply to “Foliedruk”

  1. Daniel schreef:

    De mogelijkheden van foliedruk zijn enorm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *