Goedkoop je catalogus laten drukken

Steeds meer bedrijven laten hun catalogus drukken. Net als jij! Voor op een beurs of in de showroom. Voor je accountmanagers, om weg te geven. Of voor een mailing.

En terecht: mensen bladeren graag door een mooi gedrukte, papieren catalogus. Líever dan door een online of digitale catalogus. Mede daardoor is de impact van een gedrukte catalogus veel groter.

Maar hóe moet je een catalogus drukken? Er zijn nogal wat keuzes te maken: van formaat tot papier, van bindwijze tot welke drukkerij. Geen probleem: wij helpen je.

Laat ons alles voor je regelen, mét kwaliteitsgarantie

Ga voor zekerheid en kwaliteit. Wij zijn gespecialiseerd in het drukken van catalogi. Laat jij ons alles regelen? Dan hoef je nergens meer naar om te kijken. We garanderen je:

 • 100% zekerheid; bij elke stap neem je de juiste beslissing voor een professionele catalogus
 • 100% stressvrijheid; wij regelen alles met de drukker, tot en met de levering
 • 100% tevredenheid; wij zijn pas tevreden als jíj het bent

Is dat niet duur? Nee, met name dankzij ons grote netwerk van buitenlandse drukkerijen:

In Polen, Litouwen, Turkije en China zijn de laatste jaren de modernste drukkerijen gebouwd. Moderner zelfs dan in Nederland! Zo houden we de prijs laag én de kwaliteit hoog.

Vraag een offerte aan

Wil je ene catalogus drukken? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Indien gewenst ook voor ontwerp- en opmaakkosten; we hebben een eigen ontwerpafdeling.

Duizenden gingen je voor en lieten hun catalogus drukken bij New Energy Drukwerk. Gemiddeld geven zij ons een 9,1. Lees hun ervaringen op The Feedback Company.

Alvast zicht op de keuzes die je moet maken

Elke keuze die je maakt heeft invloed. Invloed op de professionaliteit, kwaliteit en prijs van je catalogus. Maar óók voor de verspreiding en eventuele verzending van je catalogi.

Hieronder zetten we de belangrijkste overwegingen op een rij. Met daarbij direct ons advies vooraf.

Welk formaat?

Qua formaat heb je veel keuze: van klein tot groot. Maar ons advies is: ga voor standaardmaten: A4, 170×240 of A5. ‘Standaard’ klinkt misschien een beetje saai, maar voor een catalogus is het de beste keuze

 • Standaardmaten zijn qua drukken, nasnijden en vouwen de voordeligste optie
 • Standaardmaten lenen zich uitstekend om veel informatie op een pagina te zetten
 • Standaardmaten passen goed door de brievenbus
 • Standaardmaten zijn makkelijk mee te nemen door accountmanagers

Hoeveel pagina’s?

Als je voor A4 gaat, is een veelvoud van 4, 8, 12 of 16 pagina’s het voordeligste. Want dat zijn de aantallen die uit één drukvel gaan. Mocht je voor een ander formaat kiezen dan A4, gelden vaak andere veelvouden als meest economisch. Laat je hierbij door ons adviseren.

Offset of digitaal drukken?

Offset je catalogus drukken is voor de hoge oplages. Digitaal voor de lage (tot ongeveer 500 stuks). Maar ook dit hangt deels af van het formaat.

Bindwijze

De keuze van de bindwijze kan een behoorlijke invloed hebben op de kostprijs van je productie. Indien gewenst kunnen we in een offerte inzichtelijk maken wat de prijsverschillen zijn.

De mogelijke bindwijzen zijn:

Geniet

Voordelen:

 • Voordelig
 • Catalogus valt makkelijk open

Nadelen:

 • Minder luxe
 • Alleen mogelijk bij dikte tussen de 60 en 100 pagina’s (afhankelijk van de dikte van het papier)
 • Je kunt niets op de rug zetten, waardoor je catalogus minder opvalt)

Wire-O (binden met een spiraal)

Voordelen:

 • Catalogus valt makkelijk open
 • Grootte spiraal makkelijk aan te passen aan dikte
 • Verschillende kleuren mogelijk

Nadelen:

 • Minder luxe
 • Je kunt niets op de rug zetten, waardoor je catalogus minder opvalt)

Gelijmd (garenloos gebrocheerd)
Voordelen:

 • Luxe uitstraling door rechte rug
 • Je catalogus valt meer op

Nadelen:

 • Catalogus valt iets minder mooi open

Genaaid gebonden

Voordelen:

 • Chique uitstraling (helemaal met hardcover!)
 • Catalogus valt mooi open

Nadelen:

 • Dit is de duurste bindwijze, maar dan heb je ook wat!

Registers (tabjes)

Je kunt het binnenwerk voorzien van verschillende tabjes (al dan niet voorzien van kleur en/of tekst). Dit noemen we ook wel registers. Hierdoor zoeken gebruikers makkelijk per onderwerp of hoofdstuk.

Soort papier

Het type papier heeft een belangrijke invloed op de uitstraling, kwaliteitsbeleving en prijs van je catalogus.

Bijvoorbeeld de helderheid van je afbeeldingen: die is bij gecoate papiersoorten groter. Dat geeft je catalogus een frisse uitstraling.

Bij ongecoat papier zakken de kleuren juist wat meer in het papier. Dat geeft een andere – warmere – sfeer. Als je dat wilt uitstralen, moet je daarvoor gaan.

Het is maar net wat het doel is van je catalogus. Wij kunnen je hier uiteraard bij adviseren.

Daarnaast is ook de dikte en het gewicht van je papier van invloed. Bijvoorbeeld op de doorschijnendheid, totale dikte en prijs van je catalogus. We hebben veel papierstalen liggen. Kom ze gerust bekijken! Desgewenst kunnen we ze ook opsturen.

Laten ontwerpen en opmaken

Je kunt natuurlijk zelf zorgen voor een drukklaar bestand. Die controleren we kosteloos.

Maar ontwerp en opmaak kun je ook aan ons overlaten:

Wij hebben zowel een vormgever als een DTP-er in huis, gespecialiseerd in catalogi. Van eerste schetsen tot eindontwerp, zij denken met je mee.

Onderschat de invloed van het ontwerp niet voor de uitstraling van je catalogus!

 Catalogi versturen

Ben je van plan je catalogus te versturen per post? Ook daarbij helpen we je graag. Dat kan je veel kosten besparen.

De portokosten hangen namelijk mede af van het formaat, gewicht en aantallen:

Stel dat je onder een bepaald gewicht wilt blijven, maar je zit nu eenmaal met een x-aantal pagina’s. Dan kun je kiezen voor papier met een lager gewicht. Dan boet je ietwat in op uitstraling, maar bespaar je verzendkosten.

En het formaat bepaalt natuurlijk ook of je catalogus door de brievenbus past. Anders moet je het duurder verzenden per pakketpost. Dat kan je per catalogus enkele euro’s verzendkosten schelen!

Wij kunnen het hele mailingproces uit je handen nemen. Dat scheelt je:

 • Kopzorgen: het proces van sorteren, adressen uitprinten, labels plakken, frankeren, verzenden, etc. nemen wij op ons.
 • Kosten: wij hebben overkoepelende afspraken met postbedrijven over portotarieven. Daar kun jij van profiteren.

Kortom: samen met jou bepalen we de voordeligste en makkelijkste manier om te verzenden. Vervolgens zorgen wij voor adressering, sortering, verpakking en verzending.

Verpakking

Ook de verzendverpakking is belangrijk voor de uitstraling van je catalogus. Wat dacht je van een (full color) bedrukte maatwerkdoos?

Luxe verpakking duurder? Jazeker: zowel in de productie als verzending scheelt het veel kosten. Maar het heeft wél de wow-factor. Geen ontvanger ontkomt straks aan jouw catalogus. De impact is vele malen hoger. Extra voordeel is dat je catalogus goed beschermd wordt tijdens het verzenden.

Ga je liever voor standaard? Ook daar kunnen we heel goed in komen. Insealen, verzendenveloppen, onbedrukte dozen…het is allemaal mogelijk. Voor jouw catalogus hebben wij altijd de juiste verpakking.

Vraag naar de mogelijkheden.

Catalogi opslaan

Wil je kosten besparen door nu in grote oplage je catalogus drukken, zodat je op afroep kunt verzenden? Geen probleem! Je kunt de hele partij, of een deel daarvan, bij ons opslaan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wil je precies weten wat het drukken (en eventueel verzenden en ontwerpen) van je catalogus kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

We nemen binnen 1 dag contact met je op. We bespreken je wensen. Geven je advies over de eerste, belangrijkste keuzes. En berekenen een prijs op maat.

(Wil je een keer langskomen? Je bent altijd welkom! Op ons kantoor in Vianen hebben we veel voorbeeldproducties om inspiratie op te doen.)