Goedkoop je eigen boek laten drukken en binden

Wat is er mooier dan zelf je eigen boek drukken? Je kan niet wachten; de inhoud ligt klaar. Tijd om naar een drukkerij te stappen. Hoewel…die stap is zo eenvoudig nog niet:

Er zijn veel keuzes te maken: hardcover of softcover, formaat, oplage, etc. En is je boek eigenlijk al opgemaakt en helemaal drukklaar?

Hoe weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt? Of dat je drukklare bestand geen fouten bevat? Wat als de kwaliteit van je boek straks ontzettend tegenvalt? Wat als blijkt dat je op cruciale punten de verkeerde keuzes maakte…?

Laat je professioneel begeleiden, mét kwaliteitsgarantie

Voorkom een teleurstelling: laat je begeleiden door ons. Wij zijn gespecialiseerd in drukwerkbegeleiding. De lasten zijn voor ons, de lusten voor jou. We garanderen je:

 • 100% zekerheid; bij elke stap neem je de juiste beslissing voor jóuw boek
 • 100% stressvrijheid; wij regelen alles met de drukker, tot en met de levering
 • 100% tevredenheid; dankzij onze expertise en begeleiding

Is dat niet duur? De prijs voor het complete drukproces inclusief onze begeleiding zal je verbazen. Dat is te danken aan ons grote netwerk aan drukkerijen in het buitenland:

In Polen, Litouwen, Turkije en China zijn de laatste jaren de modernste drukkerijen gebouwd. Moderner zelfs dan in Nederland! Zo houden we de prijs laag én de kwaliteit hoog.

Vraag een offerte aan

Vraag een vrijblijvende offerte aan om te weten wat het kost om jouw boek laten drukken. En indien gewenst: hulp bij een drukklaar bestand maken.

Dan nemen we snel contact met je op om je wensen in kaart te brengen. En berekenen we een prijs op maat. Je weet precies waar je aan toe bent.

Duizenden gingen je voor. Gemiddeld geven zij onze begeleiding een 8,9. Lees hun ervaringen op The Feedback Company.

PS: wil je je boek met spoed laten drukken? Dan is er geen tijd te verliezen: bel direct +31 (0)347 779 407. Dan stellen wij de juiste vragen, overleggen snel een prijs, en gaan direct voor je aan de slag.

Alvast zicht op de keuzes die je moet maken

Hieronder hebben we de belangrijkste keuzes voor je op een rij gezet. Met daarbij alvast advies vooraf. We beloven: na deze pagina is het laten drukken van je eigen boek al een stuk dichterbij.

Welk soort boek?

Het soort boek bepaalt al direct een aantal keuzes. Een fotoboek of portfolio heeft andere eisen (qua formaat, kleur…) dan een scriptie of roman.

Het kan zelfs invloed hebben op de prijs: op commerciële boeken (bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden of productcatalogi) zit 21% btw. Op niet-commerciële boeken (zoals een fotoboek, scriptie of leesboeken) slechts 6%.

Dankzij onze kennis en ervaring stellen we bij ieder soort boek de juiste vragen. En voorzien je van het juiste advies.

Laten ontwerpen of opmaken?

Misschien heb je zelf je boek al ontworpen of opgemaakt. Of heb je dit laten doen. Dan kun je het drukbestand zo bij ons aanleveren. Wij checken dan of alles in orde is. Bijvoorbeeld:

 • Is het bestand opgemaakt uit de juiste drukkleuren (CMYK in plaats van RGB of PMS)?
 • Is er bij een zwart gedrukt boek ook echt alleen zwart gebruikt?
 • Zijn de maten van de cover en het binnenwerk goed?

En nog veel, veel meer. Zodat jij straks zeker bent van het beste eindresultaat.

Is je boek nog niet opgemaakt? Geen probleem: we hebben een eigen dtp’er én vormgever, die dit voor je doen. Lever ons al het materiaal (tekst en beeld), en wij gaan aan de slag.

Hardcover of paperback?

Hoe wil je dat je boek gebonden wordt? Wil je een hardcover (genaaid gebonden), softcover (paperback), wire-o (ringband) of een integraal gebonden boek (flexibound)?

Misschien heb je speciale wensen voor de afwerking van de cover. Bijvoorbeeld linnen, kunstleer, een preeg, foliedruk of uv-spot.

Je keuze voor bindwijze is in grote mate bepalend voor de uitstraling van je boek. Vertel ons je ideeën, en wij voorzien je van advies.

Digitaal printen of offset drukken?

Digitaal printen of offset laten drukken; de kwaliteit van beide methodes ligt tegenwoordig héél dicht bij elkaar. De keuze is vooral een kostenkwestie, afhankelijk van de oplage van je bestelling (zie hieronder).

Kleine of grote oplage?

Dankzij printing on demand (POD) is het mogelijk de kleinste oplages te laten drukken. Al vanaf 50 exemplaren. De oplage heeft invloed op:

 • Drukwijze: bij kleine oplages is digitaal printen goedkoper. Bij grotere oplages offset drukken.
 • Prijs per stuk: hoe meer boeken, hoe minder je voor één exemplaar betaalt.

Je oplagekeuze is essentieel: als je te veel drukt, blijf je met dozen zitten. Druk je te weinig, kost het extra om een 2e druk te laten maken. Laat je hierover goed adviseren!

Welk formaat?

In principe kun je het formaat helemaal zelf bepalen. Maar standaardmaten zijn uiteraard het goedkoopst om te laten drukken:

 • 170×240
 • 210×210 (vierkant)
 • A4
 • A5
 • A6 (pocket-formaat)

Je kunt daarbij uiteraard ook kiezen voor staand of liggend (oblong).

Welk formaat het beste bij jouw boek past? Daarover kunnen we je uitstekend adviseren, afhankelijk van het soort boek.

Zwart-wit of full color?

Meestal is deze keuze eenvoudig: gaat het slechts om tekst, kun je zwart-wit laten drukken. Maar heb je in je boek kleurenafbeeldingen, ontkom je niet aan full color.

Tussen zwart-wit en full color kan een behoorlijk prijsverschil zitten. Indien gewenst maken we dat graag inzichtelijk voor je.

Natuurlijk kun je kiezen voor een full color cover en zwart-wit binnenwerk. Of een full color katern in een verder zwart-wit gedrukt boek. Dat vergt nauwkeurig regelwerk, maar daar hoef jij je geen zorgen over te maken; dat doen wij voor je.

Barcode en ISBN-nummer op de kaft?

Heb je een ISBN-nummer aangevraagd voor je boek? En wil je die als barcode op de kaft laten drukken? Dat kunnen wij ook voor je regelen.

Aanleveren

De drukklare bestanden voor je boek kun je het beste aanleveren in cPDF (certified PDF).

Heb je een ander bestandsformaat, zoals bijvoorbeeld een Word-bestand? Informeer dan even hoe wij dit geschikt kunnen maken om mee te drukken.

Ook over de aanlevering van beeldmateriaal krijg je instructies: over bestandstypen, maar ook kwaliteit (resolutie en dpi). Zodat je beelden straks haarscherp op de pagina’s verschijnen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ok, je weet nu welke keuzes je moet maken. Wat kost een boek laten drukken dan uiteindelijk? Je wilt het immers wel zo voordelig mogelijk houden. En tóch kwaliteit krijgen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Dan nemen we binnen 1 dag contact met je op. We bespreken je wensen. Geven je advies over de eerste, belangrijkste keuzes. En berekenen een prijs op maat.

PS: wil je je boek met spoed laten drukken? Dan is er geen tijd te verliezen: bel direct +31 (0)347 779 407. Dan stellen wij de juiste vragen, overleggen snel een prijs, en gaan direct voor je aan de slag.